REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové pyré je vlastně velmi jemná kaše připravená z uvařených brambor, másla a mléka. Pyré podáváme hlavně k pečenému masu, závitkům nebo rybám.


Ingredience:
700 gbrambor
70 gmásla
200 mlmléka
nastrouhaný muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme je do mírně osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut
2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na nudličky, na pánvi rozpustíme máslo a cibuli v něm na mírném ohni orestujeme dohněda
3. V dalším hrnci svaříme mléko
4. Uvařené brambory scedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté, aby se z nich odpařila voda, pak je důkladně rozmačkáme nebo prolisujeme
5. Vložíme je zpátky do hrnce, přilijeme horké mléko a vše promícháme metličkou, nebo raději prošleháme ručním tyčovým mixérem
6. Nakonec z cibule scedíme máslo, které opatrně zamícháme do pyré, nastrouháme na něj špetku muškátového oříšku a posypeme cibulí
7. Pyré podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy