Noky připravené z uvařených brambor, nastrouhané karotky, hrubé mouky a vejce.
Ingredience:
600 g | vařených oloupaných |
brambor | |
200 g | hrubé mouky |
50 g | nastrouhané karotky |
20 g | rozehřátého másla |
1 ks | žloutku |
1 ks | vejce |
sůl | |
hrubá mouka na vál |
Postup:
1. Uvařené a vychladlé brambory prolisujeme do větší mísy
2. Přidáme nastrouhanou karotku, vejce, žloutek, máslo a na směs prosejeme mouku
3. Osolíme a vypracujeme těsto
4. Vál pomoučíme a z těsta vyválíme válečky asi o průměru 2 cm, ty rozkrájíme na 3 cm kousky, které ještě vidličkou mírně promáčkneme
5. Noky zavaříme do vroucí osolené vody, vaříme je 2-4 minuty
6. Vařené noky vyjmeme a necháme v cedníku okapat.