REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové pyré II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná bramborová kaše připravená z povařených moučných brambor, prošlehaných s mlékem, smetanou, žloutkem a máslem.


Ingredience:
1 kgmoučných brambor
60 gmásla
200 mlmléka
125 mlsmetany
1 ksžloutku
nastrouhaný muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Omyté brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme mlékem smíchaným s povoleným máslem
2. Pozvolna vaříme pod bodem varu asi 20 min (teplota by neměla přesáhnout 85 °C)
3. Měkké brambory slijeme (tekutinu si necháme) a ještě horké propasírujeme, nebo rozšťoucháme
4. Přidáme mléko z vaření a prohřátou smetanu a žloutek
5. Pyré osolíme a lehce vyšleháme dohladka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy