REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové rolády

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z bramborového těsta rozválené dvě placky, jedna pokladená na jemno nastrouhanou mrkví, druhá posypaná nasekanou zelenou petrželkou, obě zatočené do tvaru rolády, v alobalu uvařené, pak nakrájené na plátky.


Ingredience:
Na bramborové těsto:
1,5 kguvařených, oloupaných brambor
400 ghrubé mouky
100 gkrupice
20 gsoli
1 ksvejce
hrubá mouka na podsypání
Na dohotovení:
200 gočištěné mrkve
100 gzelené petrželky
vejce
olej

Postup:

1. Uvařené a oloupané brambory rozšťoucháme, promícháme s moukou, krupicí solí a vejcem, vypracujeme těsto
2. Z připraveného těsta vyválíme dvě stejné placky o síle cca 1 cm, potřeme je rozšlehaným vejcem
3. Jednu placku posypeme na jemno nastrouhanou mrkví, druhou placku hojně posypeme nasekanou petrželkou, obě zatočíme do rolády
4. Každou roládu zvlášť zabalíme do alobalu potřeného olejem a dáme vařit tak na 30 minut
5. Uvařené rolády vyjmeme z vody a po krátkém zchlazení je zbavíme alobalu, nakrájíme na úhledné plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy