REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové šišky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory, nastrouhané a promíchané s moukou a krupicí, povařené ve tvaru šišek v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle.


Ingredience:
1 kgbrambor
120 ghrubé mouky
100 gkrupice
1 ksvejce
sádlo
sůl
voda na uvaření šišek

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme
2. Nastrouhané brambory zasypeme moukou, krupicí, osolíme a přidáme vejce
3. Rukama vypracujeme těsto z kterého vyválíme dlouhý váleček, odkrajujeme kousky, ve dlaních je zaoblíme a vytvoříme tak šišky velikosti prstu
4. V hrnci dáme vařit vodu se solí, vhodíme šišky a vaříme je, za občasného promíchání ode dna, cca 8 minut
5. Nakonec na pánvi rozehřejeme sádlo a uvařené, okapané šišky lehce opečeme ze všech stran.

Doporučení:

Šišky nemusíme opékat, pak je servírujeme pokapané sádlem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy