Jedna z možností, jak připravit chutné přílohové šišky. Jde o těsto z vařených, pak nastrouhaných brambor, krupice a vejce, které se ve formě šišek vaří v osolené vodě doměkka. Vhodná příloha především k různě upraveným masům servírovaným s omáčkou.
Ingredience:
750 g | vařených brambor |
150 g | krupice |
1 ks | vejce |
osolená voda na uvaření šišek |
Postup:
- Oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je slijeme a necháme důkladně okapat.
- Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme krupici, mouku a vejce, vypracujeme těsto.
- Z těsta děláme šištičky, které vhazujeme do vařící osolené vody a vaříme 5-10 minut, prostě tak dlouho, až vyplavou na hladinu.
- Sbíráme je sítkem a necháme důkladně okapat.
Foto: Naďa Indruchová