REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové noky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené a pak zapečené bramborové noky.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gbrambor
180 ghrubé mouky
1 ksvejce
strouhaný muškátový oříšek
strouhaný parmazán
mletý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a horké prolisujeme
2. Přidáme hrubou mouku, rozklepnuté vejce, sůl, koření, rychle zpracujeme v těsto, vyválíme válečky silné jako prst, dlouhé 3 cm a postupně je zavaříme do vařící osolené vody
3. Když vyplavou na povrch, vyndáme je děrovanou naběračkou, dáme do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem, promastíme máslem, posypeme strouhaným sýrem (můžeme použít např. čedar) a velmi krátce zapečeme v troubě při teplotě kolem 190 °C.

Doporučení:

Příloha: Rajčatová nebo masová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy