REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové špalky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin, uvařené ve vodě, servírované k různě upraveným masům a omáčkám.


Ingredience:
1 kgden předem ve slupce uvařených brambor
1 ksvejce
1 lžičkasoli
hrubá mouka dle potřeby
voda na uvaření knedlíků

Postup:
  1. Den předem uvařené brambory oloupáme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku dle potřeby
  2. Vypracujeme nelepivé těsto
  3. Vyválíme válečky, které nakrájíme asi na 5 cm dlouhé špalky
  4. Ve vroucí vodě zaváříme, až vyplavou, vytáhneme je cedníkem a necháme důkladně okapat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy