REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborovo-mrkvová mačkanice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spolu v jednom hrnci povařené brambory a mrkev, po slití vody a doplnění másla a cukru vše rozšťouchané na vláčnou, ale hrubší kaši s patrnými kousky brambor a mrkve. Recept z pořadu Karolína domácí kuchařka.


Ingredience:
400 gbrambor
300 gmrkve
2 lžícemásla
1 lžičkacukru nebo medu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Překrájené oloupané brambory dáme do mírně osolené vody, vody by mělo být jen tolik, aby byly brambory sotva ponořené
2. Očištěnou mrkev pokrájíme na větší kousky, přidáme je k bramborám tak po 10 minutách, co se budou brambory vařit, dolijeme vařící vodu, i mrkev musí být zcel aponořená, vaříme dalších 10 minut doměkka všech surovin
3. Vodu slijeme a do hrnce k mrkvi a bramborám přidáme máslo a cukr nebo med, osolíme a vše v hrnci pěkně promícháme
4. Nakonec obsah hrnce rozšťoucháme na vláčnou, ale hrubší kaši s patrnými kousky brambor a mrkve, nezapomeneme ji dochutit solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy