REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí bramborové knedlíky, skvělá příloho k mnoha tradičním českým jídlům.


Ingredience:
1 kgbrambor typu C
200 ghrubé mouky
100 gdětské krupičky
2 lžícesolamylu (škrobové moučky)
1 lžíceocta
1 kscelého vejce
1 ksvaječného žloutku
voda
sůl

Postup:

1. Brambory si uvaříme ve slupce den předem, v den přípravy je oloupeme a na jemno nastrouháme
2. Přidáme mouku, krupičku, solamyl, sůl, vejce, ocet a rychle vypracujeme v těsto, z něhož vytvoříme dva válečky
3. Mezitím si necháme vařit osolenou vodu, v níž knedlíky zavařujeme asi 20 minut (délka varu záleží na velikosti knedlíků).

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy