Domácí bramborové knedlíky, skvělá příloho k mnoha tradičním českým jídlům.
Ingredience:
1 kg | brambor typu C |
200 g | hrubé mouky |
100 g | dětské krupičky |
2 lžíce | solamylu (škrobové moučky) |
1 lžíce | octa |
1 ks | celého vejce |
1 ks | vaječného žloutku |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory si uvaříme ve slupce den předem, v den přípravy je oloupeme a na jemno nastrouháme
2. Přidáme mouku, krupičku, solamyl, sůl, vejce, ocet a rychle vypracujeme v těsto, z něhož vytvoříme dva válečky
3. Mezitím si necháme vařit osolenou vodu, v níž knedlíky zavařujeme asi 20 minut (délka varu záleží na velikosti knedlíků).
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika