Klasika nejen české kuchyně. Uvařené rozmačkané brambory smíchané s máslem a horkým mlékem.
Ingredience:
2 kg | brambor |
100 g | másla |
0,5 l | horkého mléka |
sůl | |
voda na uvaření brambor |
Postup:
1. Oloupané brambory omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky
2. Zalijeme je horkou, mírně osolenou vodou a vaříme 20 až 25 minut
3. Vodu slijeme a můžeme ji použít na přípravu polévky
4. Brambory protlačíme nebo šťouchadlem dobře rozmícháme
5. Hrnec s kaší dáme zpět na plotnu a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko, kaši dohladka vymícháme a přisolíme.
Kaši můžeme vymíchat i pomocí ručního elektrického mixéru.
Poznámka:Bramborovou kaši připravujeme nejlépe těsně před servírováním.