REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová kaše II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika nejen české kuchyně. Uvařené rozmačkané brambory smíchané s máslem a horkým mlékem.


Ingredience:
2 kgbrambor
100 gmásla
0,5 lhorkého mléka
sůl
voda na uvaření brambor

Postup:

1. Oloupané brambory omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky
2. Zalijeme je horkou, mírně osolenou vodou a vaříme 20 až 25 minut
3. Vodu slijeme a můžeme ji použít na přípravu polévky
4. Brambory protlačíme nebo šťouchadlem dobře rozmícháme
5. Hrnec s kaší dáme zpět na plotnu a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko, kaši dohladka vymícháme a přisolíme.

Doporučení:

Kaši můžeme vymíchat i pomocí ručního elektrického mixéru.

Poznámka:

Bramborovou kaši připravujeme nejlépe těsně před servírováním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy