REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Noky s vejci

Z mléka, hladké mouky, vajíček a koření připravené těstíčko, po lžičkách uvařené ve vodě ve formě noků, servírované s míchanými vajíčky.

Ovesná kaše IV.

Vločky jsou opravdu široce využitelné. Nejen, že si z nich připravíte výživnou snídani v podobě lívanců či kaše, na které vám přinášíme jednoduchý recept. Použít je ale můžete například i do polévky místo nudlí či rýže, v horké tekutině totiž krásně nabobtnají.

Ovesná kaše s jablečným moštem

Ovesná kaše, to je snídaňová klasika. My pro vás máme veganskou verzi s jablečným moštem, rozinkami, švestkami a křupavými plátky mandlí. Je hotová do deseti minut!

Ovesná kaše s jahodami a skořicí

Blesková snídaně nebo dopolední svačinka z předem namočených a pak s mlékem povařených vloček. S jahodami, medem a skořicí.

Ovesná kaše s pečenými hruškami

Ovesné vločky doplněné o další dobroty jako nasekané mandle, cukr …. včetně pečené hrušky. Tip na zdravou valentýnskou snídani.

Ovesné vločky naslano

Vločky na snídani se jednoho dne mohou přejíst, ale pokud se ovesných vloček nemůžete nabažit a rádi byste si je dali i k obědu nebo večeři. zkuste vločky naslano, s brynzou a například nějakou vaší oblíbenou klobáskou.

Párek v rohlíku

Klasické české párky v rohlíku připravené v domácích podmínkách bez speciálních udělátek na tuto dobrotu.

Pikantní máslové fazole

Máslové fazole a také sekaná rajčata, chilli, kukuřice a cibule. Vše krátce povařené a nakonec podávané s čerstvým chlebem.

Povidlové taštičky II.

Taštičky z vařených brambor, plněné povidlím, servírované přelité máslem, posypané cukrem, strouhanými oříšky a čokoládou.

Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem

Taštičky z vařených brambor, plněné švestkovým povidlím, při podávání posypané ořechy s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Raci vaření s chřestem

Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut.

Račí ocásky v koprové omáčce

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Rizoto s hráškem a chorizem

Rizoto s vložkou slaniny, šalotky, česneku, hrášku a chorizo klobásy.

Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem

Snídaně je základ! Vyzkoušejte tuhle ovocnou snídani, která vás zasytí a příjemně naladí do nového dne. Variant tohoto pokrmu je řada. Využít můžete jakékoliv ovoce, vločky, semínka, ořechy a cokoliv vám chutná.

Rýžové škubánky

Zbylo vám něco rýže? Nevadí! Asi z 200 g zbylé rýže a dalších ingrediencí můžete připravit chutné škubánky podávané posypané sýrem a zelenou petrželkou.

Skotský „Tetřívek“

Teplý předkrm z Velké Británie.

Škeble po námořnicku

Škeble vařené s cibulí, petrželkou a bobkovým listem s omáčkou.

Šunka s chřestem, chřestovým salátem, zastřeným vejcem a dresinkem

Spařený chřest servírovaný se ztraceným vejcem, přelitý omáčkou z přepuštěného másla a dalších ingrediencí.

Šunka s karí omáčkou

Plátky šunky ohřáté v páře, přelité karí omáčkou a pokladené vařenými jablky.

Těstovinová rýže s kuřecím masem

Uvařená těstovinová rýže smíchaná s opečeným kuřecím masem, strouhaným parmazánem, špenátem a bazalkou, přelitá zálivkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy