Blesková snídaně nebo dopolední svačinka z předem namočených a pak s mlékem povařených vloček. S jahodami, medem a skořicí.
Ingredience:
2 hrsti | jemných ovesných vloček |
300-350 ml | mléka |
8 ks | jahod |
skořice | |
med | |
sůl |
Postup:
1. Ovesné vločky namočíme na 30 minut do mléka
2. Přidáme k nim špetičku soli a vše pomalu uvedeme k varu
3. Přisypeme skořici a vaříme za stálého míchání asi 10 minut, podle potřeby přidáváme mléko
4. Do misky nakrájíme jahody a k nim přimícháme ovesnou kaši
5. Dosladíme medem, dozdobíme ovocem a horké podáváme.
Sladit můžeme i datlovým sirupem nebo cukrem.
Ovesná kaše s chia semínky
Pohanková kaše, smažené listové těsto se skořicí, lesní ovoce v medu