REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovesná kaše s jahodami a skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Blesková snídaně nebo dopolední svačinka z předem namočených a pak s mlékem povařených vloček. S jahodami, medem a skořicí.


Ingredience:
2 hrstijemných ovesných vloček
300-350 mlmléka
8 ksjahod
skořice
med
sůl

Postup:

1. Ovesné vločky namočíme na 30 minut do mléka
2. Přidáme k nim špetičku soli a vše pomalu uvedeme k varu
3. Přisypeme skořici a vaříme za stálého míchání asi 10 minut, podle potřeby přidáváme mléko
4. Do misky nakrájíme jahody a k nim přimícháme ovesnou kaši
5. Dosladíme medem, dozdobíme ovocem a horké podáváme.

Doporučení:

Sladit můžeme i datlovým sirupem nebo cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy