Rybí filety vařené na směsi brambor, čabajky a cherry rajčat.
Ingredience:
500 g | brambor |
100 g | pikantní čabajky |
40 g | čerstvé bazalky |
4 ks | filet z mořských ryb |
150 ml | zeleninového vývaru |
2 lžičky | sušeného tymiánu |
6 lžic | suchého bílého vína |
2 lžíce | olivového oleje |
2 hrsti | cherry rajčat |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme na kolečka nakrájenou čabajku
2. Přidáme oloupané na plátky nakrájené brambory, 1 lžičku tymiánu, vmícháme bílé víno a přiklopené necháme 10-15 minut vařit, aby brambory změkly, podle potřeby doléváme zeleninový vývar, promícháme, aby se vše spojilo a podle chuti osolíme i opepříme
3. Pak do hrnce přidáme omytá přepůlená cherry rajčata, polovinu na drobno nasekané bazalky, navrch položíme rybí filety osolené po obou stranách, posypeme zbylým tymiánem a přiklopené vaříme ještě 5 minut
4. Podáváme se zbylou bazalkou a pokapané olivovým olejem.
Pikantnější chuť získáme, když spolu s cherry rajčaty přidáme do hrnce sušená rajčata a kapary.