REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořské ryby na čabajce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety vařené na směsi brambor, čabajky a cherry rajčat.


Ingredience:
500 gbrambor
100 gpikantní čabajky
40 gčerstvé bazalky
4 ksfilet z mořských ryb
150 mlzeleninového vývaru
2 lžičkysušeného tymiánu
6 lžicsuchého bílého vína
2 lžíceolivového oleje
2 hrsticherry rajčat
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme na kolečka nakrájenou čabajku
2. Přidáme oloupané na plátky nakrájené brambory, 1 lžičku tymiánu, vmícháme bílé víno a přiklopené necháme 10-15 minut vařit, aby brambory změkly, podle potřeby doléváme zeleninový vývar, promícháme, aby se vše spojilo a podle chuti osolíme i opepříme
3. Pak do hrnce přidáme omytá přepůlená cherry rajčata, polovinu na drobno nasekané bazalky, navrch položíme rybí filety osolené po obou stranách, posypeme zbylým tymiánem a přiklopené vaříme ještě 5 minut
4. Podáváme se zbylou bazalkou a pokapané olivovým olejem.

Doporučení:

Pikantnější chuť získáme, když spolu s cherry rajčaty přidáme do hrnce sušená rajčata a kapary.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy