REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný sleď se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborný předkrm z marinovaných sleďů.


Ingredience:
4 kssledě jikrnáče
1/8 lbílého vína
2 lžícekysané smetany
2 lžíceocta
1 lžičkafrancouzské hořčice
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
2 ksžloutků (ze dvou vajec natvrdo uvařených)
bylinky:
(petrželka, libeček, kopr, bazalka apod.)
trochu mleté sladké papriky
celý pepř
sůl

Postup:

1. Sledě namáčíme asi hodinu v mléce
2. Do nádoby vložíme ryby s vínem a octem, případně přidáme trochu vody
3. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a několik zrnek pepře
4. Uvedeme do varu a necháme ryby zcela změknout, což trvá jen několik minut
5. Vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a zalijeme omáčkou připravenou z několika lžic vývaru, kysané smetany, žloutků, hořčice, papriky, soli, vše řádně promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy