Lečo z rajčat, papriky, párků nebo klobásy. Když máte v lednici kousek uzeniny, vajíčka a zeleninu, vykouzlíte chutnou večeři do 15 minut
Ingredience:
300 g | rajčat |
250 g | libovolné uzeniny (klobása, párek...) |
4 ks | různobarevné papriky |
3-4 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádla |
pepř | |
sůl | |
případně i výpek z masa |
Postup:
1. Na sádle osmahneme na kostčky pokrájenou cibuli, přidáme uzeninu a na kostky pokrájenou papriku
2. Sedm minut restujeme
3. Přidáme pokrájená rajčata a restujeme dalších 5 minut
4. Osolíme a opepříme dle chuti
5. Zvlášť na pánvi a troše tuku (máslo, olej, sádlo) vymícháme vajíčka
6. Ty pak přidáme do pánve s uzeninou a zeleninou
7. Doladíme chutě; máme-li naťovou cibulku, přidáme ji také.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.