REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě chvíli povařený chřest, okapaný zabalený do schwarzwaldské šunky, zapečený v troubě, servírovaný s pošírovaným vejcem.


Ingredience:
400 gzeleného chřestu
150 gschwarzwaldské šunky
50 gsýra Grana Padano Billa
3 lžícebílého vinného octa
3 lžíceolivového oleje
4 ksvejce
1 ksbobkový list
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Tenké stonky chřestu očistíme, ulomíme dřevnaté konce dlouhé asi 3 cm, ty nevyhazujeme, můžeme je použít později, například k přípravě zeleninového vývaru
2. Stonky svážeme kuchyňským provázkem do svazečků a vložíme do vařící osolené vody na 10 minut, ihned po uvaření ponoříme chřest do studené vody, aby se zastavil var a zachovala se křehkost a barva zeleniny
3. Měkký chřest rozdělíme do 4 svazečků, každý zabalíme do šunky, poskládáme do zapékací mísy a zakápneme olivovým olejem
4. Misku s balíčky vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapékáme po dobu 15 minut
5. Mezitím si připravíme ztracená vejce; do rendlíku nalijeme 300 ml vody, ocet, přidáme lžičku soli a bobkový list, když voda začne vřít, snížíme teplotu, aby voda jen jemně probublávala ode dna, pomocí vidličky vytvoříme ve vodě vír a vyklepneme do něj vejce, po 4 minutách bílek na povrchu ztuhne, ale žloutek uvnitř zůstane měkký, v tu chvíli musíme vejce z vody vytáhnout
6. Vejce opatrně vyjmeme, rozložíme na zapečený chřest, opepřeme a osolíme, ihned podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy