REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Morek vařený s topinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hovězích morkových kostí vytažený morek, ochucený a servírovaný na topinkách.


Ingredience:
Pro 6 osob:
3 kshovězí morkové kosti
vývar z masa nebo zeleniny
trochu zelené petržele
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Opláchnuté morkové kosti ve vývaru povaříme
2. Pak kosti podélně rozsekneme, morek trochu osolíme, opepříme, posypeme na jemno nasekanou zelenou petrželí, dáme na mísu vyloženou ubrouskem a ihned horképodáváme.

Doporučení:

– Příloha: Topinky pražené nasucho z bílého chleba.

Poznámka:

– V domácnosti není tak snadné tvrdou morkovou kost rozseknout, proto je lépe vyjmout z morkových kostí uvařený morek a nakrájeným přímo topinky obložit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy