Vločky jsou opravdu široce využitelné. Nejen, že si z nich připravíte výživnou snídani v podobě lívanců či kaše, na které vám přinášíme jednoduchý recept. Použít je ale můžete například i do polévky místo nudlí či rýže, v horké tekutině totiž krásně nabobtnají.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1/2 hrníčku | plnotučné bio mléko |
3 vrchovaté lžíce | bio vloček |
1 lžička | bio kakaa |
1 lžíce | bio pudingového kakaového prášku |
2 lžíce | javorového sirupu |
bio oříšky | |
ovoce v bio kvalitě na ozdobení |
Postup:
- Do hrnce k půl hrníčku mléka přidejte tři lžíce vloček, výborné jsou například pohankové.
- Metličkou přimíchejte lžíci pudingového prášku, díky kterému kaše získá krásně krémovou konzistenci.
- Přidejte ještě dvě lžíce javorového sirupu a lžičku kakaa.
- Vařte do zhoustnutí. Kaši dozdobte oblíbeným ovocem a oříšky.
Recept k článku: Kouzlete v kuchyni s vločkami