REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mug cake z mandlí a červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá snídaně nebo svačina, kterou máte během pár minut hotovou. Dá se připravit na stovky způsobů. V tomto případě tu máme zdravý recept na mug cake z červené řepy, mandlí a dalších dobrot. Recept připravila Miriam na stránce „snědeno.cz“.


Ingredience:
Rozpis na dvě misky:
100 gčervené řepy (pečené neb i syrové)
60 gmandlí
20 gčokolády
3 lžícejavorového sirupu
1/4 lžičkyprášku do pečiva
1 ksvejce
špetka soli
Ostatní:
olej na vytření misek
vhodné misky nebo hrnky

Postup:
  1. Na mugcake můžeme použít pečenou i syrovou řepu. Nastrouháme ji na jemném struhadle
  2. Mandle rozdrtíme v sekáčku nebo v mixéru na prášek hrubý jako krupice
  3. Smícháme je v míse s nastrouhanou řepou, sirupem, vajíčkem, solí a práškem do pečiva
  4. Přidáme čokoládu nalámanou na kousky
  5. Těsto rozdělíme do dvou zapékacích misek anebo hrnečků, které vytřeme olejem
  6. Vaříme-pečeme v mikrovlnné troubě 2 minuty
  7. Mugcake můžeme jíst přímo z misky lžičkou anebo ho vyklopíme na talířek a podle chuti ozdobíme.
Poznámka:

Recept z článku: Jídla z misky jako kulinářský trend

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy