REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mug cake z mandlí a červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá snídaně nebo svačina, kterou máte během pár minut hotovou. Dá se připravit na stovky způsobů. V tomto případě tu máme zdravý recept na mug cake z červené řepy, mandlí a dalších dobrot. Recept připravila Miriam na stránce „snědeno.cz“.


Ingredience:
Rozpis na dvě misky:
100 gčervené řepy (pečené neb i syrové)
60 gmandlí
20 gčokolády
3 lžícejavorového sirupu
1/4 lžičkyprášku do pečiva
1 ksvejce
špetka soli
Ostatní:
olej na vytření misek
vhodné misky nebo hrnky

Postup:
  1. Na mugcake můžeme použít pečenou i syrovou řepu. Nastrouháme ji na jemném struhadle
  2. Mandle rozdrtíme v sekáčku nebo v mixéru na prášek hrubý jako krupice
  3. Smícháme je v míse s nastrouhanou řepou, sirupem, vajíčkem, solí a práškem do pečiva
  4. Přidáme čokoládu nalámanou na kousky
  5. Těsto rozdělíme do dvou zapékacích misek anebo hrnečků, které vytřeme olejem
  6. Vaříme-pečeme v mikrovlnné troubě 2 minuty
  7. Mugcake můžeme jíst přímo z misky lžičkou anebo ho vyklopíme na talířek a podle chuti ozdobíme.
Poznámka:

Recept z článku: Jídla z misky jako kulinářský trend

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy