REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ústřice s bílou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.


Ingredience:
Pro 6 osob:
36 ksčerstvých ústřic
1/10 lmléka
30 gmásla
mletý bílý pepř
několik kapek vorčesterové omáčky
sůl

Postup:

1. Ústřice otevřeme až krátce před podáváním
2. Maso (tělíčka) z lastur vyjmeme, očistíme, ústřicový vous odstraníme, očištěná tělíčka vložíme do misky a zakryjeme
3. Do hrnce nalijeme mléko a zahříváme až do bodu varu, pak do něho dáme sůl, mletý pepř, vorčesterovou omáčku, ústřicovou vodu, ústřicové vousy, máslo a necháme přejít varem
4. Do osmnácti hlubších lastur dáme po dvou tělíčkách ústřic, procezenou horkou šťávou je zalijeme a upravíme na mísu.

Doporučení:

– Příloha: Topinky nebo slané tyčinky z lístkového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy