REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové slíže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gpřílohových brambor
200 ghrubé mouky
200 gkrupice
2 lžícemléka
4 clrumu
1 ksvejce
Na dohotovení:
1 lžícesádla
špetka soli
povidla
cukr

Postup:

1. Brambory dáme vařit i se slupkou do mírně osolené vody, hotové oloupeme a studené postrouháme
2. Nastrouhané brambory osolíme, do důlku přidáme vejce s mlékem, zasypeme moukou smíchanou s krupicí a vypracujeme hladké těsto
3. Vytvoříme váleček, z kterého ukrajujeme kousky, které tvarujeme kónicky, z obou stran, asi na 4-5 cm
4. Slíže vhazujeme do vařící osolené vody a až se zavaří a vyplavou, vybereme je a okapané promastíme sádlem
5. Jednotlivé porce na talířích přeléváme rozvařenými povidly smíchanými s rumem a cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy