Olejem potřené rozkrojené cibulky, opečené pod grilem, podávané s omáčkou.
Ingredience:
1 svazek | jarních cibulek |
1 lžíce | oleje |
Na holandskou omáčku: | |
1/2 hrnku | másla |
1/4 lžíce | chilli |
1/4 lžíce | soli |
2 lžíce | bílého vinného octa nebo citronové šťávy |
4 lžíce | horké vody |
3 ks | žloutků z velkých vajec |
Postup:
1. Máslo rozpustíme a udržujeme ho teplé a tekuté, ocet nebo citronovou šťávu lehce prohřejeme
2. V malém kastrůlku dáme vařit vodu, postavíme do něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vody, do ní dáme žloutky a šleháme, až začnou houstnou, pak přidáme první lžičku horké vody, prošleháme a opakujeme, až spotřebujeme všechny 4 lžíce
3. Nyní přilijeme teplý ocet nebo citronovou šťávu, sundáme z tepla a za stálého šlehání tenkým pramínkem přidáme rozpuštěné máslo, osolíme, okořeníme a prošleháme na hustou, hladkou, jemně napěněnou omáčku
4. Cibulky podélně rozkrojíme, potřeme olejem a zprudka opečeme na pánvi nebo pod grilem a podáváme s připravenou omáčkou.