REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Artyčoky s máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Artyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře.


Ingredience:
8 ksartyčoků
60 gmásla
šťáva z 1/2 citrónu
sůl

Postup:

1. Artyčoky omyjeme a spaříme
2. Potom je asi 1 hodinu vaříme v páře nebo ve slané vodě, do které jsme přidali trochu másla a citrónové šťávy
3. Když jsou artyčoky uvařené (poznáme to tak, že se dají lístky lehce vytáhnout), vyjmeme je a necháme okapat
4. Rozpuštěné máslo dáme do misky a vytrhané lístky v něm namáčíme a pak skousneme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy