Nejznámější jáhlová kaše je ta podzimní se švestkami a cukrem, můžete ji ale jíst během celého roku, stačí místo švestek použít jahody, jablka nebo jiné zrovna dostupné ovoce.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
40 g | jáhel Menu Gold |
mléko dle potřeb (kravské nebo i rostlinné) | |
med a máslo na dochucení kaše | |
ovoce a ořechy |
Postup:
- Na samotnou kaši budete potřebovat 40 g jahel Menu Gold, mléko a přibližně 20 minut času.
- Mléko můžete použít jakékoliv máte v oblíbeně, ať už je to kravské, nebo rostlinné. V průběhu vaření ho postupně přilévejte vždy ve chvíli, kdy se původní odpaří.
- Hotovou jáhlovou kaši oslaďte medem a na vrch přidejte kousek másla.
- Ovoce přidejte ke konci vaření nebo až na na talíři, to záleží, jestli preferujete teplé nebo zcela čerstvé. Z ořechů se skvěle hodí ty pekanové.
Recept k článku: Snídaňové kaše na každý den
Poznámka:Zdroj: www.menugold.cz