„Jáhly se skvěle hodí na přípravu sladkého, ale i slaného pokrmu. Jestli máte rádi sladké snídaně a výživné kaše s ovocem, vyzkoušejte recept na jáhly s malinami a datlemi,“ doporučuje Jozef Schmidt – Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu. Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.
Ingredience:
Ingredience na 1 porci: | |
100 g | jáhel |
60 g | čerstvých malin |
50 g | mražených malin |
50 g | datlí |
40 g | javorového sirupu |
10 g | mandlových hoblin |
100 ml | kokosového mléka |
Postup:
- Jáhly dvakrát spařte vařící vodou, poté opláchněte studenou.
- V rendlíku zalijte jáhly 50 ml vody, kokosovým mlékem a vařte 15 minut za stálého míchání. Na závěr dochuťte javorovým sirupem.
- Mražené maliny rozmixujte s troškou vody zvlášť v misce.
- Na talíř dejte uvařené jáhly, zalijte malinovým pyré, dozdobte čerstvými malinami, datlemi, a posypejte opečenými mandlovými hoblinami.
Tip šéfkuchaře Mondieu: Jáhly je důležité před přípravou důkladně spařit horkou vodou, abyste odstranili jejich případně nahořklou chuť.
FAMÓZNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK? MONDIEU! – Uvolněná a nezapomenutelná atmosféra, milá obsluha a jídla připravovaná z čerstvých a kvalitních surovin od místních dodavatelů, takové jsou hlavní znaky Mondieu. Moderní mezinárodní menu s francouzským vlivem je zde připravováno podle tradičních receptur a nabízí i možnosti pro vegetariány a vegany. Milovníci sladkého jistě ocení ručně vyráběné dezerty, které jsou podávány vždy čerstvé. Pochutnat si zde můžete na rozmanitých celodenních snídaních, salátech, burgerech, ale i speciálních denních menu. Dnešní doba je plná spěchu. Zastavte se na chvíli v Mondieu, kde si vychutnáte momenty plné vůní a chutí, které si zamilujete. Tato síť bistro kaváren otevřela v České republice má první pobočku v Praze, ve Westfield Chodov. Na své si zde přijdou i ti nejnáročnější hosté.
Poznámka:Recept k článku: Zamilujte se do jáhel!