REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhly s malinami a datlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

„Jáhly se skvěle hodí na přípravu sladkého, ale i slaného pokrmu. Jestli máte rádi sladké snídaně a výživné kaše s ovocem, vyzkoušejte recept na jáhly s malinami a datlemi,“ doporučuje Jozef Schmidt – Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu. Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.


Ingredience:
Ingredience na 1 porci:
100 gjáhel
60 gčerstvých malin
50 gmražených malin
50 gdatlí
40 gjavorového sirupu
10 gmandlových hoblin
100 mlkokosového mléka

Postup:
  1. Jáhly dvakrát spařte vařící vodou, poté opláchněte studenou.
  2. V rendlíku zalijte jáhly 50 ml vody, kokosovým mlékem a vařte 15 minut za stálého míchání. Na závěr dochuťte javorovým sirupem.
  3. Mražené maliny rozmixujte s troškou vody zvlášť v misce.
  4. Na talíř dejte uvařené jáhly, zalijte malinovým pyré, dozdobte čerstvými malinami, datlemi, a posypejte opečenými mandlovými hoblinami.
Doporučení:

Tip šéfkuchaře Mondieu: Jáhly je důležité před přípravou důkladně spařit horkou vodou, abyste odstranili jejich případně nahořklou chuť.

FAMÓZNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK? MONDIEU! – Uvolněná a nezapomenutelná atmosféra, milá obsluha a jídla připravovaná z čerstvých a kvalitních surovin od místních dodavatelů, takové jsou hlavní znaky Mondieu. Moderní mezinárodní menu s francouzským vlivem je zde připravováno podle tradičních receptur a nabízí i možnosti pro vegetariány a vegany. Milovníci sladkého jistě ocení ručně vyráběné dezerty, které jsou podávány vždy čerstvé. Pochutnat si zde můžete na rozmanitých celodenních snídaních, salátech, burgerech, ale i speciálních denních menu. Dnešní doba je plná spěchu. Zastavte se na chvíli v Mondieu, kde si vychutnáte momenty plné vůní a chutí, které si zamilujete. Tato síť bistro kaváren otevřela v České republice má první pobočku v Praze, ve Westfield Chodov. Na své si zde přijdou i ti nejnáročnější hosté.

Poznámka:

Recept k článku: Zamilujte se do jáhel!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy