REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená čočka s jablkem, rozinkami a kokosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čočka jako hlavní chod nebo příloha. S chutí a vůní kokosu, navinulým jablkem, pórkem i rozinkami.


Ingredience:
1 hrnekčervené čočky
350 mlkokosového nápoje
80 grozinek
2 hrstipórku
4 lžícestrouhaného kokosu
2 lžíceoleje
1 lžičkakari koření
1/2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkykurkumy
1 kscibule nakrájené na drobno
1 ksvětšího jablka
sůl

Postup:

1. Čočku propláchneme studenou vodou a zalijeme kokosovým nápojem tak, aby ji asi o centimetr převyšoval
2. Přidáme kari koření, skořici a kurkumu, na mírném ohni vaříme pod pokličkou a za občasného míchání asi 15 minut, dokud se kokosový nápoj neodpaří
3. Pak odstavíme a přikryjeme znovu pokličkou
4. Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme pórek nakrájený na tenké nudličky a na kostičky nakrájené a oloupané jablko
5. Když pórek zavadne, přilijeme asi deci kokosového nápoje
6. Krátce prohřejeme a tuto směs přimícháme k čočce, kterou jsme přendali na větší pánev
7. Promícháme spolu se zbylým kořením a v horké vodě spařenými rozinkami
8. Nakonec podle potřeby dosolíme, přidáme strouhaný kokos a horké podáváme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy