REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí tortellini plněné trhaným kuřecím masem, česneková omáčka, pomerančový přeliv

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální recept od Pavla Berkyho, známého módního návrháře a nadějného kuchaře, který právě bojuje v soutěži MasterChef Česko.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
Tortellini:
500 gkuřecích krků
200 gricotty
140 ghladké mouky typu 00
60 gsemolinové mouky
4 ksvajec
směs zeleniny na vývar (mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer, cibule)
petrželová nať
olivový olej
voda
pepř
sůl
Česneková omáčka:
4 hlavyčesneku
500 mlsmetany na šlehání
50 gmásla
bílý pepř
sůl
Pomerančový přeliv:
2 kspomeranče
1 kscitron
1 lžícesojové omáčky
1 lžícemedu
semínka fenyklu

Postup:
  1. Do mísy dáme obě mouky, přidáme jedno celé vejce, 3 žloutky, lžíci olivového oleje, 1/2 dcl vody a špetku soli. Rukama vše pořádně promícháme a hnětením za přibližně 12 min vypracujeme kompaktní těsto. Zabalíme do potravinové fólie a dáme stranou na minimálně 30 minut.
  2. Kořenovou zeleninou (mrkev, petržel, cibule) očistíme a spolu s kuřecími krky dáme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak aby bylo vše ponořené. Osolíme a vaříme přibližně 40 minut. Po uvaření krky vyndáme z hrnce a necháme vychladit.
  3. Hlavy česneku očistíme. Každý stroužek podélně rozřízneme a ze středu vytáhneme klíček. Očištěné stroužky dáme do menšího hrnce, zalijeme smetanou. Přidáme 1/2 lžičky mletého bílého pepře, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Vaříme až do změknutí česneku (cca 15-20 minut). Po uvaření odlijeme asi 2/3 smetany. Česnek spolu se zbytkem smetany rozmixujeme na hladkou omáčku. Kdyby byla omáčka příliš hustá, můžeme ji naředit zbylou smetanou, kterou jsme si dali stranou. Ochutnáme a případně dochutíme solí.
  4. Do menšího hrnce vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů a půlky citronu. Přidáme polévkovou lžíci semínek fenyklu, lžíci medu a lžíci sójové omáčky. Přivedeme k varu a na mírném ohni zredukujeme na polovinu. Omáčku po zredukování scedíme.
  5. Z vychladlých kuřecích krků obereme maso a dáme do mísy. Přidáme sýr ricotta a pořádně promícháme. Ochutnáme a dochutíme solí.
  6. Odleželé těsto vyválíme na strojku na těstoviny. Nastavovacím kolečkem postupně otáčíme po každém projetí těsta od nejvyššího čísla až do čísla 2. Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka o průměru přibližně 7-8 cm. Do středu kolečka dáme přibližně lžičku připravené masové směsi. Okraj kolečka potřeme vodou a těsto přehneme na půl. Okraje prsty pořádně stlačíme aby nám náplň při vaření nevytékala. Konce z připraveného půlkolečka potřeme vodou a stočíme k sobě tak aby se překrývala přes sebe. Spoj prsty stlačíme. Takto připravené tortellini vaříme v osolené vodě 3 minuty. Po uvaření je vyndáme rovnou do připravené česnekové omáčky.
  7. Tortellini podáváme s nasekanou petrželovou natí a zakapneme pomerančovým přelivem. Dobrou chuť
Poznámka:

Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vařením. Právě ho můžete vidět na televizních obrazovkách v soutěži MasterChef Česko. Navrhl krásné lněné kuchyňské utěrky, které se vyznačují výbornou savostí, zástěru, ve které budete v kuchyni vypadat vždy dobře a designová prkénka na vaření. Na vše použil udržitelný, velmi praktický přírodní materiál – len. Celý článek zde: TIPY z dílny návrháře Pavla Berkyho do kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy