REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí tortellini plněné trhaným kuřecím masem, česneková omáčka, pomerančový přeliv

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální recept od Pavla Berkyho, známého módního návrháře a nadějného kuchaře, který právě bojuje v soutěži MasterChef Česko.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
Tortellini:
500 gkuřecích krků
200 gricotty
140 ghladké mouky typu 00
60 gsemolinové mouky
4 ksvajec
směs zeleniny na vývar (mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer, cibule)
petrželová nať
olivový olej
voda
pepř
sůl
Česneková omáčka:
4 hlavyčesneku
500 mlsmetany na šlehání
50 gmásla
bílý pepř
sůl
Pomerančový přeliv:
2 kspomeranče
1 kscitron
1 lžícesojové omáčky
1 lžícemedu
semínka fenyklu

Postup:
  1. Do mísy dáme obě mouky, přidáme jedno celé vejce, 3 žloutky, lžíci olivového oleje, 1/2 dcl vody a špetku soli. Rukama vše pořádně promícháme a hnětením za přibližně 12 min vypracujeme kompaktní těsto. Zabalíme do potravinové fólie a dáme stranou na minimálně 30 minut.
  2. Kořenovou zeleninou (mrkev, petržel, cibule) očistíme a spolu s kuřecími krky dáme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak aby bylo vše ponořené. Osolíme a vaříme přibližně 40 minut. Po uvaření krky vyndáme z hrnce a necháme vychladit.
  3. Hlavy česneku očistíme. Každý stroužek podélně rozřízneme a ze středu vytáhneme klíček. Očištěné stroužky dáme do menšího hrnce, zalijeme smetanou. Přidáme 1/2 lžičky mletého bílého pepře, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Vaříme až do změknutí česneku (cca 15-20 minut). Po uvaření odlijeme asi 2/3 smetany. Česnek spolu se zbytkem smetany rozmixujeme na hladkou omáčku. Kdyby byla omáčka příliš hustá, můžeme ji naředit zbylou smetanou, kterou jsme si dali stranou. Ochutnáme a případně dochutíme solí.
  4. Do menšího hrnce vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů a půlky citronu. Přidáme polévkovou lžíci semínek fenyklu, lžíci medu a lžíci sójové omáčky. Přivedeme k varu a na mírném ohni zredukujeme na polovinu. Omáčku po zredukování scedíme.
  5. Z vychladlých kuřecích krků obereme maso a dáme do mísy. Přidáme sýr ricotta a pořádně promícháme. Ochutnáme a dochutíme solí.
  6. Odleželé těsto vyválíme na strojku na těstoviny. Nastavovacím kolečkem postupně otáčíme po každém projetí těsta od nejvyššího čísla až do čísla 2. Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka o průměru přibližně 7-8 cm. Do středu kolečka dáme přibližně lžičku připravené masové směsi. Okraj kolečka potřeme vodou a těsto přehneme na půl. Okraje prsty pořádně stlačíme aby nám náplň při vaření nevytékala. Konce z připraveného půlkolečka potřeme vodou a stočíme k sobě tak aby se překrývala přes sebe. Spoj prsty stlačíme. Takto připravené tortellini vaříme v osolené vodě 3 minuty. Po uvaření je vyndáme rovnou do připravené česnekové omáčky.
  7. Tortellini podáváme s nasekanou petrželovou natí a zakapneme pomerančovým přelivem. Dobrou chuť
Poznámka:

Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vařením. Právě ho můžete vidět na televizních obrazovkách v soutěži MasterChef Česko. Navrhl krásné lněné kuchyňské utěrky, které se vyznačují výbornou savostí, zástěru, ve které budete v kuchyni vypadat vždy dobře a designová prkénka na vaření. Na vše použil udržitelný, velmi praktický přírodní materiál – len. Celý článek zde: TIPY z dílny návrháře Pavla Berkyho do kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Jak na přípravu domácích burgerových housek

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství hypermarketů Globus. Receptů na domácí bulky existuje velké množství, nikdy ale neuděláte špatně, když se budete držet osvědčeného receptu vycházejícího z kynutého těsta. Housky jsou díky tomu vláčné a nadýchané a zároveň není potřeba velké množství surovin.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy