REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chobotnice na červeno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.


Ingredience:
300 mlčerveného vína
100 mlolivového oleje
7 ksstroužků česneku
dle chuti chilli papričky
voda
sůl
1 kgočištěných, pro kuchyňské zpracování připravených chobotnic

Postup:

1. Očištěné chobotnice nakrájíme na menší kousky, vsypeme je na mírně zahřátý olej a na silném plameni restujeme asi 4 minuty
2. Přilijeme víno, zdroj tepla snížíme a zvolna vaříme 60 minut do změknutí masa, pokud se tekutina hodně odpaří, doplníme je dalším vínem, případně vodou
3. Těsně před koncem přidáme k chobotničkám plátky česneku a nasekané, jadřinců zbavené chilli papričky, chobotnice solíme až na konci jejich přípravy
4. Pokrm servírujeme teplý, případně i studený, nejlépe s čerstvým pečivem (skvělé jsou bagety).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy