REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bezmasé

Palačinky s jablky, tvarohem a pečenými semínky

Kdo v životě aspoň jednou neochutnal palačinky, jako by nežil. Toto jednoduché jídlo vás uspokojí v kteroukoliv denní dobu. Můžete je snídat, obědvat, ale klidně i večeřet. Abychom dodali palačinkám vyšší výživovou hodnotu, obohatili jsme je o semínka plná vitaminů, minerálů a vlákniny. Více bílkovin kromě semínek zajistí také tvaroh. Nezbytnou součástí jsou jablka a mošt, tedy další várka vitaminů a příjemně svěží chuti. Celý pokrm nádherně provoní skořice.

Palačinky s ořechovou náplní

Palačinky plněné cukrem, šlehačkou a nastrouhanými oříšky, postříkané čokoládou a ozdobené třešněmi.

Plněné žemle (rohlíkové bulky)

Vydlabané rohlíkové bulky plněné brokolicovou směsí, obalené a usmažené dozlatova.

Pohankové placičky se špenátem z medvědího česneku

Smažené placičky z vařené pohanky, vajec, mléka a mouky, ochucené nakrájenou pažitkou. Podávané se špenátem z medvědího česneku a zdobené kysanou smetanou.

Pohankové placky s koprovým dipem

Placky z pohanky, mrkve, šalotky, vejce a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s koprovým dipem.

Psí štěk

Neobvykle dochucené jednoduché jídlo s uzeninou od paní Renaty.

Quinoové placičky

Čte se kínoa, píše se quinoa a někdo jí také říká merlík čilský. Řeč je, a teď zcela bez nadsázky, o zázračné pseudoobilovině, která neobsahuje lepek, zato je nesmírně bohatá na bílkoviny. Její využití je neomezené, hodí se k snídani do kaše, k obědu jako příloha, nebo k večeři do salátu. S quinoou připravíte perfektní sladké i slané pokrmy a pohrát si můžete i s barevností pokrmů – dělí se totiž na bílou, červenou a černou. My jsme tentokrát zvolili jednoduché placičky, které jsou hotové do 30 minut.

Rančerská vejce

Na másle usmažená vejce servírovaná spolu se zeleninovou směsí z rajčat, papriky a feferonek.

Ricottové lívanečky

Těsto z mouky, cukru, vajec, podmáslí, riccotty a borůvek, usmažené dozlatova, posypané cukrem se skořicí, polité sirupem, podávané s javorovým máslem.

Rýžová vejce

Vejce tvarovaná ze směsi rýže, rajčat, vajec, koření a mozarelly, obalená ve strouhance a osmažená na oleji.

Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem

Špenátová směs s kuskusem, sušenými rajčátky a Šmakounem zabalená do závitků z rýžového papíru a osmažená.

Řeřichová omeleta

Vaječná omeleta ochucená cibulí, řeřichou setou a strouhaným sýrem.

Řízky z trsů květů černého bezu

Recept prezentovaný Láďou Hruškou na obrazovce TV, který oprášil starý recept našich babiček na trsy květů černého bezu máčené v těstíčku, usmažené dozlatova, servírované jak na sladko, tak i na slano.

Sázená vejce se sýrem a pažitkou

Chutná snídaně z vajec posypaných nastrouhaným tvrdým sýrem a pažitkou.

Selská omeleta s jarními bylinkami

Vaječná omeleta s vařenými brambory a anglickou slaninou. Chuť jí dodá spousta bylinek, jako je medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitka a popenec.

Selská vaječná omeleta s pýchavkami

Chutná omeleta při pravená do 15 minut. Místo pýchavek můžeme použít jiné houby, například hříbky, klouzky, masáky atd., nehoubaři pak kupované žampiony, či hlívu.

Sladké lívance z haluškového těsta

Hledáte jednoduchý recept na rychlé lívance, po kterých se budete ještě dlouho olizovat? S Labetou je zvládnete je levou zadní. Nezapomeňte je vylepšit některou z vašich skvělých domácích marmelád a čerstvým ovocem. Pokud najdete doma šlehačku, máte naprosto bezkonkurenční snídani či dezert po dobrém obědě.

Smažená vajíčka

Rozšlehaná vejce usmažená na másle.

Smažené květy černého bezu

V těstíčku obalené květenství černého bezu, usmažené dozlatova.

Smažené sýrové rizoletky

Palačinky plněné směsí strouhaného sýra, vegety a smetany, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy