Vaječná omeleta skvělá jako lehký oběd nebo večeře. Servíruje se jen tak, s pečivem, nebo například s vařenými brambory.
Ingredience:
Suroviny (4 porce): | |
6 ks | vajec |
6 ks | cibulek |
150 g | čerstvého hrášku |
100 g | zelených fazolek |
40 g | kozího sýra Caprottino (spíše fresco než stagionato) z La Formaggeria Gran Moravia |
několik lístků máty | |
oříšek másla | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Očistěte fazolky a nakrájejte na cca 3 cm dlouhé kousky. Dejte je vařit do vroucí vody na 5 minut, na poslední dvě minuty přidejte hrášek. Zeleninu slijte a dejte stranou.
- Vyšlehejte vejce, lehce je osolte a opepřete a přidejte nasekané lístky máty.
- Na pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a restujte na mírném ohni asi 5 minut do změknutí. Pak přidejte uvařenou zeleninu a vyšlehaná vejce. Vařte asi 2 minuty.
- Na omeletu nastrouhejte kozí sýr a sýr Gran Moravia a dejte do rozpálené trouby zapéct na 5–7 minut.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia