Vaječné omelety servírované naplněné směsí z hub, klobásy a dalších ingrediencí.
Ingredience:
250 g | ostravské klobásy |
120 g | žampionů |
120 g | hlívy ústřičné |
1 lžička | lístků tymiánů |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | protlaku |
0,5 dl | vývaru |
8 ks | vajec |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | jarní cibulky |
sůl |
Postup:
1. Očištěné houby i klobásu nakrájíme na plátky, očištěné cibulky na kolečka a oloupané stroužky česneku na jemné plátky
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme houby, pak přidáme klobásu, cibuli a když začne zlátnout, vložíme česnek, protlak a lístky tymiánu, vše pak promícháme, přilijeme trochu vývaru a podusíme
3. Vejce po dvou rozkvedláme se solí, vlijeme na rozehřátou pánev lehce vytřenou olejem a když vejce začnou tuhnout, omeletu obrátíme a opečeme dozlatova z druhé strany
4. Omeletu opatrně sesuneme na talíř, naplníme horkou náplní, přehneme na polovinu, následně na čtvrtinu a ihned podáváme.