REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta s houbami II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné omelety servírované naplněné směsí z hub, klobásy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gostravské klobásy
120 gžampionů
120 ghlívy ústřičné
1 lžičkalístků tymiánů
2 lžíceolivového oleje
2 lžíceprotlaku
0,5 dlvývaru
8 ksvajec
2 ksstroužků česneku
2 ksjarní cibulky
sůl

Postup:

1. Očištěné houby i klobásu nakrájíme na plátky, očištěné cibulky na kolečka a oloupané stroužky česneku na jemné plátky
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme houby, pak přidáme klobásu, cibuli a když začne zlátnout, vložíme česnek, protlak a lístky tymiánu, vše pak promícháme, přilijeme trochu vývaru a podusíme
3. Vejce po dvou rozkvedláme se solí, vlijeme na rozehřátou pánev lehce vytřenou olejem a když vejce začnou tuhnout, omeletu obrátíme a opečeme dozlatova z druhé strany
4. Omeletu opatrně sesuneme na talíř, naplníme horkou náplní, přehneme na polovinu, následně na čtvrtinu a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy