REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadýchaná sýrová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta plněná strouhanými sýry a mascarpone s pažitkou, sypaná parmazánem.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
60 gmascarpone
30 gmásla
2 ksvajec
2 lžícesmetany
1 lžícestrouhaného čedaru
1 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžícenasekané pažitky
parmazán na posypání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mascarpone našleháme s nadrobno nasekanou pažitkou
2. Do mísy dáme žloutky, smetanu, osolíme, opepříme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Na rozehřáté máslo nalijeme vaječnou směs, zvolna pečeme 5 minut, pak posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem i čedarem, na sýry opatrně dáme mascarpone s pažitkou, omeletu přehneme, aby se vnitřek zabalil a pečeme další jednu až dvě minuty
4. Hotovou omeletu posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Doporučení:

Do omelety můžeme dát i plátek šunky nebo opečenou slaninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy