REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mungoráčky – „bramboráčky“ z fazolek mungo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklíčené fazolky mungo s chutí bramboráků smíchané s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Smažené do červena.


Ingredience:
3- 4 hrsti naklíčených fazolek mungo
6 lžicpolohrubé mouky
3 lžícemajoránky
200 mlmléka
5 ksstroužků česneku
2 ksvajec
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Mléko smícháme s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí
2. Vše propracujeme a pak vmícháme naklíčené fazolky
3. Dochutíme podle sebe
4. Necháme 10 minut odpočinout
5. Smažíme asi v centimetrové vrstvě oleje do červena.

Doporučení:

Konzistence má připomínat bramborákové těsto, v případě potřeby dosypeme mouku nebo naopak naředíme mlékem

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy