REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné žemle (rohlíkové bulky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané rohlíkové bulky plněné brokolicovou směsí, obalené a usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksžemle (kulaté rohlíkové bulky)
2 ksvejce
2 ksbarevné papriky
1 ksbrokolice
1 kscibule
mletý černý pepř
sůl
olej
strouhaný parmazán
voda
Na obalení:
strouhanka
hladká mouka
1 ksvejce

Postup:

1. Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky, ty uvaříme v osolené vodě, pak zcedíme a necháme důkladně okapat
2. Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme jadřinců zbavené, na kostičky nakrájené papriky, orestujeme
3. Přimícháme nadrobno nasekanou brokolici, vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou, směs osolíme a okořeníme pepřem
4. Žemle rozkrojíme na půlky a vydlabeme je
5. Jednotlivé půlky plníme brokolicovou směsí a vždy dvě spojíme k sobě
6. Naplněné žemle obalíme v trojobalu a smažíme je v horkém oleji dozlatova
7. Hotové sypeme nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy