Vydlabané rohlíkové bulky plněné brokolicovou směsí, obalené a usmažené dozlatova.
Ingredience:
4 ks | žemle (kulaté rohlíkové bulky) |
2 ks | vejce |
2 ks | barevné papriky |
1 ks | brokolice |
1 ks | cibule |
mletý černý pepř | |
sůl | |
olej | |
strouhaný parmazán | |
voda | |
Na obalení: | |
strouhanka | |
hladká mouka | |
1 ks | vejce |
Postup:
1. Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky, ty uvaříme v osolené vodě, pak zcedíme a necháme důkladně okapat
2. Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme jadřinců zbavené, na kostičky nakrájené papriky, orestujeme
3. Přimícháme nadrobno nasekanou brokolici, vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou, směs osolíme a okořeníme pepřem
4. Žemle rozkrojíme na půlky a vydlabeme je
5. Jednotlivé půlky plníme brokolicovou směsí a vždy dvě spojíme k sobě
6. Naplněné žemle obalíme v trojobalu a smažíme je v horkém oleji dozlatova
7. Hotové sypeme nastrouhaným parmazánem.