REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankové placičky se špenátem z medvědího česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené placičky z vařené pohanky, vajec, mléka a mouky, ochucené nakrájenou pažitkou. Podávané se špenátem z medvědího česneku a zdobené kysanou smetanou.


Ingredience:
300 gvařené pohanky
2 šálkynasekaného medvědího česneku
2 lžícenasekané pažitky
3 ksvejce
zakysaná smetana
hladká mouka
mléko
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vejce rozšleháme vidličkou s mlékem a hladkou moukou, připravíme těstíčko jako na palačinky, do těstíčka vmícháme uvařenou pohanku a nasekanou pažitku
2. Podle potřeby zahustíme moukou, nebo zředíme mlékem, osolíme, opepříme
3. Z připravené směsi v lívanečníku upečeme lívance
4. Nasekaný medvědí česnek podusíme na másle, osolíme
5. Lívance potřeme špenátem z medvědího česneku, ozdobíme kopečkem zakysané smetany a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy