REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankové placky s koprovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placky z pohanky, mrkve, šalotky, vejce a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s koprovým dipem.


Ingredience:
100 gpohankové lámalky
300 mlzeleninového vývaru
1 lžičkamajoránky
2 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
1 ksšalotky
1 ksvejce
1/2 kssvazku pažitky
mletý pepř
rostlinný olej
sůl
Na dip:
4 lžícenasekaného kopru
250 gzakysané smetany
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Pohanku dáme do kastrůlku, zalijeme ji horkým vývarem a pod pokličkou necháme asi 15 minut nabobtnat
2. Očištěné mrkve nastrouháme na jemno, oloupanou šalotku i oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno
3. Nabobtnalou pohanku promícháme se šalotkou, stroužky česneku, mrkví, rozklepnutým vejcem, majoránkou a na jemno nasekanou pažitkou, dochutíme solí, pepřem a vytvarujeme placky
4. Pak v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranám usmažíme dozlatova, poté je položíme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk
5. Pohankové placičky podáváme s dipem ze zakysané smetany smíchané s na jemno nasekaným koprem a oloupaným utřeným stroužkem česneku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy