REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míchaná vejce servírovaná ve skořápkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaná vejce usmažená na másle, servírovaná ve vaječných skořápkách ozdobená kaviárem a snítky bylinek.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelká vejce
1 vrchovatá lžícemásla
1 malé baleníkaviáru
mletá červená paprika
nasekané bylinky + snítky bylinek na ozdobu
sůl

Postup:

1. Vejce opatrně z vrchu naklepneme, odstraníme 1/
3 skořápky a vnitřek vajíček vylijeme do hrnu, skořápky opláchneme a necháme okapat
2. Do rozpuštěného másla na pánvi vlijeme rozšlehaná, mírně osolená vejce, zvolna mícháme, až směs mírně zhoustne, přisypeme nasekané bylinky, zamícháme, pak okamžitě pánev sundáme ze zdroje tepla, vejce dokořeníme paprikou, případně ještě osolíme
3. Vaječné skořápky postavíme do stojánků na vejce, naplníme usmaženými vejci, povrch ozdobíme lžičkou kaviáru a snítky bylinek
4. Ještě teplé servírujeme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy