REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bezmasé

Míchaná vejce na pórku

Nakrájené pórky na kolečka, podušené na česneku, zalité rozšlehanými vejci, vejce umíchané do zhoustnutí, ochucené pepřem a solí, předkrm servírovaný hustě posypaný nastrouhaným tvrdým sýrem a nasekanou pažitkou.

Míchaná vejce na toustu

Na másle usmažená vajíčka, servírovaná na toustu spolu s kolečky rajčete.

Míchaná vejce s cuketou

Míchaná vejce spolu s orestovanými kousky cukety, s vložkou krémového sýra.

Míchaná vejce s černým kořenem

Oloupaný černý kořen uvařený téměř doměkka, poté nakrájený na menší kousky a osmahnutý na rozehřátém oleji společně s cibulí, pak zalitý osolenými rozšlehanými vejci, vejce umíchané do zhoustnutí a podávané posypané nasekanou petrželkou.

Míchaná vejce s droždím

Nakrájená cibule s prolisovaným česnekem zpěněná na másle, poté přidané rozdrobené droždí, promíchané s mlékem a strouhankou, nakonec přidány rozšlehané vejce, umíchané do zhoustnutí.

Míchaná vejce s lilkem

Nakrájená cibule s prolisovaným česnekem zpěněná na oleji, pak přidané kostičky lilku, podlité trochou vody a dušené doměkka, poté vše osolené, opepřené, zalité rozšlehanými vejci a umíchané do zhoustnutí.

Míchaná vejce s rajčaty

Vejce rozšlehaná s nasekanými rajčaty, usmažená na cibulce a másle.

Míchaná vejce se špenátem

Na másle usmažená vajíčka, servírovaná obložená čerstvým a podušeným špenátem.

Míchaná vejce servírovaná ve skořápkách

Míchaná vejce usmažená na másle, servírovaná ve vaječných skořápkách ozdobená kaviárem a snítky bylinek.

Mlíčí z kapra po mlynářsku

Oblíbená vánoční pochoutka servírovaná na plátcích bílé veky potřené máslem.

Mungoráčky – “bramboráčky” z fazolek mungo

Naklíčené fazolky mungo s chutí bramboráků smíchané s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Smažené do červena.

Nadýchaná sýrová omeleta

Omeleta plněná strouhanými sýry a mascarpone s pažitkou, sypaná parmazánem.

Omeleta s houbami II.

Vaječné omelety servírované naplněné směsí z hub, klobásy a dalších ingrediencí.

Omeleta s letní zeleninou a kozím sýrem

Vaječná omeleta skvělá jako lehký oběd nebo večeře. Servíruje se jen tak, s pečivem, nebo například s vařenými brambory.

Omeleta s pýchavkami

Mladé oloupané bílé pýchavky obecné, nebo také vatovec (pýchavka obrovská), lze použít i na přípravu chutné omelety vhodné jako teplá snídaně či večeře servírovaná s pečivem, případně jako oběd podávaný například s vařenými brambory.

Omeleta se slaninou a houbami

Vaječné omelety plněné podušenou houbovou směsí.

Omeleta se smrži

Smrže rostou z jara, nejvíce v kůře stromů. Jsou chuťově výborné a skvěle se hodí do různých směsí, samotné plněné ….

Omeleta se špenátem a brynzou

Na pánvi na másle usmažené vaječné omelety, servírované naplněné brynzou a podušeným špenátem.

Omeletka s jarní cibulkou a sýrem

Rychlé omelety z vajíček, smetany a trochy solamylu, plněné sýrem cottage smíchaným s nasekanou natí z jarní cibulky.

Ovesné lívance

Zkuste si dát vločky na snídani! Zde máte jednoduchý recept na výborné, přitom zdravé, lívance usmažené na oleji, servírované spolu s jogurtem, oříšky, medem či oblíbeným drobným ovocem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy