Nakrájená cibule s prolisovaným česnekem zpěněná na másle, poté přidané rozdrobené droždí, promíchané s mlékem a strouhankou, nakonec přidány rozšlehané vejce, umíchané do zhoustnutí.
Ingredience:
4 ks | vajec |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
120 g | droždí |
40 g | másla |
100 ml | mléka |
drcený kmín | |
strouhanka | |
pažitka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme
2. Na větší pánvi si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání osmahneme, dokud droždí nezrůžoví
3. Pak podlijeme mlékem, dle potřeby zahustíme strouhankou, přidáme drcený kmín a chvilku podusíme
4. Nakonec vlijeme osolená a opepřená rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce nezhoustnou, pak sundáme z ploténky, vmícháme nasekanou pažitku a servírujeme s čerstvým pečivem.