Vejce rozšlehaná s nasekanými rajčaty, usmažená na cibulce a másle.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
10-12 ks | vajec |
4 ks | rajčata |
80 g | nejlépe červené cibule |
60 g | másla |
snítky bylinek na ozdobení | |
mletá červená paprika | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli
2. Na cibulku vlijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce, rozšlehaná s nadrobno nakrájenými rajčaty
3. Zvolna mícháme, až směs zhoustne
4. Vejce přendáme na talíř, posypeme červenou paprikou a pepřem
5. Jednotlivé porce ihned servírujeme ozdobené snítky bylinek.
Kdo má rád opravdu jemná vajíčka, rajčata může rozsekat ručním tyčovým mixérem. Na tento recept se hodí i rajčata konzervovaná, zbavená slupek.