REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míchaná vejce na pórku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené pórky na kolečka, podušené na česneku, zalité rozšlehanými vejci, vejce umíchané do zhoustnutí, ochucené pepřem a solí, předkrm servírovaný hustě posypaný nastrouhaným tvrdým sýrem a nasekanou pažitkou.


Ingredience:
6 ksvajec
5 kspórků
2 ksstroužky česneku
100 gnastrouhaného sýra
3 lžíceoleje
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Pórky si očistíme, odkrojíme zelené části a nakrájíme na tenká kolečka
2. Oloupané stroužky česneku si prolisujeme a pažitku si nasekáme na drobno
3. Na větší pánvi si rozehřejeme olej, na kterém zpěníme česnek, pak přidáme nakrájený pórek a dusíme do poloměkka
4. Poté pórek zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, dokud vejce neztuhnou, v době míchání vejce osolíme a opepříme
5. Hotová míchaná vejce na pórku servírujeme hustě posypané nastrouhaným tvrdým sýrem a nasekanou pažitkou například s krajíčkem chleba a rajčatovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy