REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákové lívanečky se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance usmažené na lívancové pánvi, připravené z povařených a rozmačkaných růžiček květáku, hladké mouky, vejce a koření, servírované ozdobené podušeným špenátem a zakysanou smetanou.


Ingredience:
500 gkvětáku
300 gšpenátu
200 ghladké mouky
2 dlmléka
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
zakysaná smetana
osolená voda + citronová šťáva
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě s lžící citronové šťávy aby zůstal krásně bílý
2. Uvařený květák rozmačkáme vidličkou na kaši a vymačkáme přebytečnou vodu
3. Ke květáku přidáme hladkou mouku, vejce, mléko a rozmícháme na hladké těstíčko, to osolíme a opepříme
4. Do lívanečníku do každé přihrádky nalijeme olej, necháme rozpálit a naběračkou nalijeme těstíčko, lívanečky smažíme, z obou stran, dozlatova
5. V hrnci podusíme špenát, zahustíme vejcem, přidáme česnek, osolíme, opepříme
6. Lívanečky poklademe dušeným špenátem a ozdobíme kopečkem zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy