Z kefírového těsta připravené lívance, servírované pocukrované a posypané mletou skořicí nebo potřené marmeládou a ozdobené šlehačkou i ovocem.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
500 ml | kefíru |
4 lžíce | moučkového cukru |
1 lžíce | prášku do pečiva |
3 ks | vajec |
meruňková marmeláda | |
ovoce podle chuti | |
šlehačka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Do větší mísy nalijeme kefír, přidáme rozklepnutá vejce, přisypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a vše důkladně rozmícháme v hladké těsto
2. Do lívanečníku s rozehřátým olejem po částek lijeme připravené těsto, lívanečky smažíme po obou stranách dozlatova a pokládáme je na papírový ubrousek, aby jsme je zbavili přebytečného tuku
3. Hotové lívance zdobíme podle chuti, některé pocukrujeme a posypeme mletou skořící, jiné potřeme marmeládou, ozdobíme šlehačkou i ovocem.