REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míchaná vejce s černým kořenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupaný černý kořen uvařený téměř doměkka, poté nakrájený na menší kousky a osmahnutý na rozehřátém oleji společně s cibulí, pak zalitý osolenými rozšlehanými vejci, vejce umíchané do zhoustnutí a podávané posypané nasekanou petrželkou.


Ingredience:
500 gčerného kořene
50 goleje
6 ksvajec
1 kscibule
petrželka
ocet
sůl

Postup:

1. Černý kořen si omyjeme, oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kapku octa a černý kořen uvaříme téměř doměkka, poté kořen scedíme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na drobné kousky
3. Poté si větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli, kterou zpěníme, pak přidáme černý kořen, osmahneme, zalijeme osolenými rozšlehanými vejci a mícháme, dokud se vejce nesrazí
4. Umíchané vejce s černým kořenem servírujeme posypané nasekanou petrželkou například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy