REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková štangle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíky plněné nakrájenými meruňkami, obalené v ochuceném vejci a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksrohlíků (z předešlého dne)
250 gmeruněk
tuk na smažení
Na obalení:
2 lžícerumu
1 ksvejce
1 ksbalíčku vanilinového cukru
trochu mléka
jemná strouhanka

Postup:

1. Rohlíky přepůlíme a opatrně vydlabeme
2. Vzniklý otvor naplníme omytými, vypeckovanými, na menší kousky nakrájenými meruňkami a uzavřeme vydlabanou střídkou
3. Pak namáčíme ve vejci rozšlehaném s mlékem, rumem i vanilinovým cukrem a obalíme ve strouhance
4. Vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova, potom odložíme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk a podáváme ještě teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy