REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bezmasé

Hrachové smaženky se sýrem

Smaženky umíchané z uvařeného hrachu, vejce, strouhaného sýra a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.

Chlebové bramboráčky II.

Opečenky – chlebové placky ze starého chleba, slaniny, vajec a česneku. Skvělé jako příloha i mlsání k pivu.

Chřest v palačince

Palačinky naplněné chřestem, servírované přelité dresinkem z dijonské hořčice, oleje, vody a nadrobno nasekaných bylinek.

Chudí rytíři II.

Plátky veky namočené v mléce, obalené v cukru se skořicí a rozšlehaném vejci, usmažené dozlatova.

Jablka v kefírovém těstíčku

Jablka nakrájená na plátky a obalená v kefírovém těstíčku, usmažená dozlatova, posypaná skořicovým cukrem a ozdobená šlehačkou.

Jahodové topinky

Na sucho opečené plátky bílé veky, potřené medovým máslem a pokladené rozpůlenými jahodami.

Jednoduché francouzské tousty

Plátky toustového chleba obalené v rozšlehaných vejcích spolu s mlékem a skořicí, usmažené na másle, pak obalené v krystalovém cukru, servírované s kouskem másla pokapané javorovým sirupem.

Jidášovo ucho v pikantním těstíčku

Křupavá chuťovka v podobě smaženého jidášova ucha obaleného v mouce a pikantním těstíčku se sojovou omáčkou a chilli kořením.

Knedlík s vajíčkem

Klasická teplá večeře ze zbytků knedlíku, co nám zbyl například po obědě, či z předchozího dne a rozšlehaných vajíček. Vhodná příloha jsou nakládané kyselé okurky.

Knedlíky s houbami a vejci

Když rostlo málo hub, letošní rok je toho místy příkladem, naše babičky houbovou smaženici nastavovaly a to krupicí, kroupami, či uvařenými brambory, prostě co dům dal. Oblíbené pak byly také houskové knedlíky, ty mohou být spolu s houbami a vejci servírované jak na oběd, tak na večeři, jen stačí si s nimi v kuchyni trochu pohrát. :D

Koblížky se skořicovým sypáním a džemem

Netradiční brunchové jídlo, jehož doba přípravy je jen asi 30 minut a je středně náročná. Aby se ale brunch stal opravdovým zážitkem, který nahradí péči nějaké kavárny, nezapomeňte připravit i prostředí.

Křepelčí vejce s kaviárem

Křepelčí vejce vyklepnutá na pánvičce a usmažená jako volská oka, ozdobená kaviárem.

Květákové lívanečky se špenátem

Lívance usmažené na lívancové pánvi, připravené z povařených a rozmačkaných růžiček květáku, hladké mouky, vejce a koření, servírované ozdobené podušeným špenátem a zakysanou smetanou.

Lahodné jarní palačinky

Chutné palačinky plněné dušenou zeleninou a ozdobené listy řapíkatého celeru.

Lívance s popencem

Lívanečky na slano s u nás poměrně málo používanou, ale výborně chutnající bylinkou – popencem. Podávané se zakysanou smetanou a špenátem, nebo se sterilovanou červenou řepou.

Lívance z kefíru

Z kefírového těsta připravené lívance, servírované pocukrované a posypané mletou skořicí nebo potřené marmeládou a ozdobené šlehačkou i ovocem.

Lívanečky z podmáslí

Lívance z kynutého těsta připraveného z podmáslí, másla, droždí a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.

Lososové palačinky

Palačinky plněné plátky uzeného lososa a tvarohovým krémem.

Meruňková štangle

Rohlíky plněné nakrájenými meruňkami, obalené v ochuceném vejci a strouhance, usmažené dozlatova.

Míchaná vajíčka v placce

Máme tu pro vás tip na snídani a to na smažená vejce spolu se zeleninou servírovaná trochu netradičně, zabalená v pšeničné nebo kukuřičné placce. A nezapomeňte, že vydatná snídaně je základem každého úspěšného dne, a proto by se měla skládat výhradně z těch nejvybranějších surovin.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy