REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelínové topinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní topinky s hermelínem, červenou paprikou a kořením určitě osloví všechny, kdo mají sýry rádi. Oceníte je, když přijdou nečekaní hosté, ale klidně si je můžete připravit i k večeři.


Ingredience:
180 gsýra typu Hermelín
1 ksnasekané červené papriky
1 ksvejce
4 lžícenati z jarní cibulky
3 lžičkySolamylu
2 lžičkysušeného česneku
2 lžičkykoření Čubrica
1 lžičkaTandoori Maasala
1 lžičkaplnotučné hořčice
sušeného česneku
strouhanka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hermelíny nakrájíme na co nejmenší kousky
2. Přidáme k nim papriku a nasekanou cibulovou nať, drcený česnek a koření
3. Dobře promícháme a ke směsi vlijeme celé vajíčko, které jsme předtím vidličkou vyšlehali se Solamylem
4. Směs ochutnáme a podle potřeby dosolíme nebo dopepříme
5. Sýrovou směs nanášíme lžičkou na chleba, který pak z pomazané strany obalíme ve strouhance (tu lehce přitiskneme a přebytečnou strouhankou sklepneme, aby se zbytečně nepřipalovala v oleji)
6. Smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem, na středním plameni, dokud topinky nezezlátnou. Ze spodní strany, tedy z té nepomazané, je nakonec ještě potřeme česnekem a ihned podáváme.

Doporučení:

Tip pro ty, kdož se upírů bojí: chleba můžeme z té strany, na kterou budeme nanášet sýrovou směs, ještě potřít rozetřeným česnekem. Když je směs příliš hustá, přidáme trochu mléka, když je naopak řídká, vsypeme trošku strouhanky. Pokud ještě sýry nejsou vyzrálé, můžeme je i nastrouhat na struhadle, jehož řeznou plochu potřeme olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy