REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachové smaženky se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smaženky umíchané z uvařeného hrachu, vejce, strouhaného sýra a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.


Ingredience:
350 gžlutého hrachu
100 gmalých rajčátek
100 grukoly
60 gstrouhaného sýra
20 gstrouhanky
2 ksstroužku česneku
1 ksvejce
1 kssnítky petrželky kudrnky
rostlinný olej
špetka mletého pepře
voda
sůl

Postup:

1. Přebraný hrách důkladně propláchneme pod studenou vodou, dáme do hrnce, zalijeme asi 1,5 litrem vody, přivedeme k varu a na malém plameni vaříme doměkka
2. Uvařený hrách scedíme, podle chuti osolíme, promastíme trochou oleje a necháme vychladnout
3. Pak vmícháme rozklepnuté vejce, na drobno nasekanou petrželku, na jemno nastrouhaný sýr, oloupané, prolisované stroužky česneku, dochutíme solí, mletým pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou
4. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme menší kuličky, smažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova a hotové necháme odsát na papírovém ubrousku
5. Podáváme ozdobené rajčátky a rukolou.

Doporučení:

Do těsta můžeme přidat nakrájenou šunku nebo uzené maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy