Smaženky umíchané z uvařeného hrachu, vejce, strouhaného sýra a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.
Ingredience:
350 g | žlutého hrachu |
100 g | malých rajčátek |
100 g | rukoly |
60 g | strouhaného sýra |
20 g | strouhanky |
2 ks | stroužku česneku |
1 ks | vejce |
1 ks | snítky petrželky kudrnky |
rostlinný olej | |
špetka mletého pepře | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Přebraný hrách důkladně propláchneme pod studenou vodou, dáme do hrnce, zalijeme asi 1,5 litrem vody, přivedeme k varu a na malém plameni vaříme doměkka
2. Uvařený hrách scedíme, podle chuti osolíme, promastíme trochou oleje a necháme vychladnout
3. Pak vmícháme rozklepnuté vejce, na drobno nasekanou petrželku, na jemno nastrouhaný sýr, oloupané, prolisované stroužky česneku, dochutíme solí, mletým pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou
4. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme menší kuličky, smažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova a hotové necháme odsát na papírovém ubrousku
5. Podáváme ozdobené rajčátky a rukolou.
Do těsta můžeme přidat nakrájenou šunku nebo uzené maso.