Klasická teplá večeře ze zbytků knedlíku, co nám zbyl například po obědě, či z předchozího dne a rozšlehaných vajíček. Vhodná příloha jsou nakládané kyselé okurky.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
7-8 ks | plátků houskového knedlíku nakrájené na kostičky |
5-6 ks | vajíček |
olej | |
sůl |
Postup:
- Houskový knedlík nakrájíme na plátky, ty pak na menší kostky, opečeme je zprudka na pánvičce v rozpáleném oleji, občas je zamícháme, aby se kostičky opekly ze všech stran.
- Opečené knedlíky zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, promícháme, občas knedlíky s vejci promícháme, necháme vejce srazit.
- Hotové vyklopíme na talíř a ihned, horké, podáváme nejlépe s kyselými nakládanými okurkami.